Om meg

Hei kjære leser,


Så hyggelig at du kom innom bloggen min. Nå lurer du kanskje på hvem jeg er?


Jeg heter Heidi, er lidenskapelig opptatt av vin og bor på en gård i Sør-Trøndelag, ca 6,5 mil fra Trondheim. Her bor jeg sammen med min mann, bonden, og våre to barn på 12 og 14 år, samt mine to hunder, to hester og hanen Roger.

Jeg er glad i alle de gode tingene livet har å tilby, og skriver gjerne om dem. Sammen med vininteressen følger det glede over god mat. Jeg elsker å reise og liker å oppleve kunst. Jeg tar meg gjerne et glass whisky, og av og til slår jeg til med en sigar, selv om jeg overhodet ikke røyker ellers. Musikk, dans og litteratur er også viktig for meg. Mye god mat og vin fører til at trening er en nødvendighet. Jeg danser magedans og vandrer gjerne i marka når anledningen byr seg og tiden tillater det. Jeg er svært glad i naturen og interesserer meg for fiske og jakt.

Jeg har jobbet profesjonelt med vin siden 1995 og vært interessert i vin enda lenger.  Jeg kan faktisk ikke huske at jeg ikke har vært interessert i vin. Min far jobbet hele sin yrkeskarriere i Vinmonopolet, og jeg har trasket rundt på lageret på forskjellige pol siden jeg var 5-6 år gammel.Jeg knuste min første champagneflaske før jeg begynte på skolen, og kan faktisk huske at en av mine første barndomsforelskelser var Johnnie Walker, denne kjekke, stramme karen med stokk og gul flosshatt på whiskyflaskene. 

Jeg begynte som flaskeplukker i Vinmonopolet da jeg var 19, og fortsatte som ekspeditør i 10 år, med alt det innebar av kursing og faglig oppdatering. I 2004 startet jeg I Glasset og forlot polet for godt på nyåret i 2005 for å ta fatt på nye utfordringer i vinens vakre verden. Jeg tok Diploma In Wines and Spirits ved WSET – Wine And Spirit Education Trust, og begynte å skrive om vin.

Jeg har skrevet vinspalte i flere publikasjoner i Norge, bl.a. Nationen, Det Gode Liv og Avisa Sør-Trøndelag.  Skriver for tiden vinstoff i Appetitt og er flere ganger publisert i Vinforum. I tillegg holder jeg på med andre vinrelaterte prosjekter gjennom mitt firma "I Glasset".

For tiden er jeg student på harde livet. Det er Master of Wine-studiet som er så altoppslukende, og dagene går med til å finne ut av alle de små og store tingene i den store, store, vide vinverden. I og med at jeg er i gang med MW-studier gikk jeg nylig like godt i gang med en Associate Degree in Wine Business & Marketing. Så vil det vel vise seg hvordan dette ender etterhvert. 

I denne bloggen prøver jeg å formidle vinverden slik jeg ser det i ord og bilder. Min visjon har hele tiden vært å endre folks holdninger til alkohol ved å fokusere på smak, sansing, kunnskap og nytelse i stedet for beruselse. Jeg vil at min vinverden skal vises uten fordommer og gamle, inngrodde tanker. Jeg elsker nye ideer, jeg omfavner gamle tradisjoner og fremfor alt, mener jeg at vin skal være morsomt.

Jeg har mange interessefelt og hopper litt hit og dit i livet. Det vil derfor være noen krumspring innimellom som kun har mer perifer tilknytning til mat og vin. 

Håper du finner noe du liker!

Hilsen Heidi


Hammerfjeld Gård - Vinter 2011


Jeg mottar ingen form for godtgjøring for omtaler av produkter på denne bloggen. Viner som omtales vil være både kjøpt inn av undertegnede og vareprøver mottatt av importører. Det kan også være viner prøvd på vinmesser eller private smakinger. Omtale av viner er alltid ærlige og oppriktige, og jeg legger stor vekt på en uhildet og uavhengig tilnærming til de viner jeg tester.