tirsdag 7. oktober 2014

Hjemmelaget myntegelé


Det er begrenset hvor mye Mojito en klarer å ha i seg før frosten kommer! Mynten bugnet i urtebedet og noe måtte jeg jo finne på med den. Jeg prøvde meg på hjemmelaget myntegelé idag og er storfornøyd med resultatet. Nå blir det lammelår med myntegelé til helga.


Etter litt prøving og feiling ble oppskriften tilslutt seende slik ut:


  • 5 dl mynteblader
  • 1 liter vann
  • Saften av en sitron
  • 1/4 flaske grønn konditorfarge
  • 1 pose certo fruktpektin
  • 1 kg sukker
  • 3 ss hvitvinseddik



Myntebladene moses lett i en kjele. 1 liter kokende vann helles over og kokes littegrann. Trekk deretter kjelen fra platen, legg på lokk og la stå i ca. 10-15 minutter. 

Sil av bladene og bland avkoket med sitronsaft og konditorfarge. Kok opp og rør inn sukker og fruktpektin til alt er oppløst. 1 kilo sukker ble temmelig søtt, men er redd geléen ikke stivner hvis det er mindre. Smak til med hvitvinsedikk for å få en litt skarpere syresmak. 

Den varme geleen helles på varme, steriliserte glass og avkjøles. 

Nydelig!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar