mandag 2. april 2012

Gjenoppstandelse - her er jeg igjen


Tilgi meg, kjære leser, for jeg har syndet... Det har gått nesten to måneder siden mitt siste blogginnlegg.

Etter å ha åpnet nytt-innlegg-siden på Blogger jevnt og trutt uten å komme noe sted de siste ukene, fant jeg ut at påsken må være en fin tid for gjenoppstandelse. Jeg trengte en pust i bakken, men nå er jeg tilbake i glasset med fulladede batterier, nytt pågangsmot, nye planer og ikke minst med en rekke gode vinopplevelser både i vente og i bagasjen.

I dag plukket jeg opp mitt påskeegg på polet. 12 flasker med ymse godt i forskjellige kategorier skal glede min gane i påsken. Jeg har ikke planlagt så nøye hvilken vin til hvilken dag og til hva slags mat enda. Det deilige med påsken er at den er avslappende og ukomplisert. I motsetning til jula som av og til kan fortone seg som et slags pliktløp der alt skal være blankskurt og erketradisjonelt. Påsken er betydelig mer laid-back. Ihverfall for denne damen.

Det eneste som er planlagt foreløpig er onsdagens laksemiddag. Villaks bakt hel i ovn med tradisjonelt tilbehør. Den skal få følge av to viner. Først den chilenske Casa Silva Cool Coast Sauvignon Blanc 2011 (varenr. 94006 - kr. 159,90). Vinen er i Bestillingsutvalget, men lagerføres av Asker, Bekkestua, Oslo City og Stryn. Jeg har kun smakt den på vinmesse, og noterte meg en friskus-sauvignon blanc som ikke var utpreget vegetalsk. Gleder meg til å prøve denne til mat.

Den andre vin som skal i ilden til min laks er Lamy-Pillot Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Caillerets 2009 (varenr. 56228 i BU - Kr. 409,-) Jeg har ikke smakt vinen, og har lest blandede kommentarer om den, så det skal bli interessant å gjøre seg opp en egen mening. Jeg synes Chassagne-Montrachet er litt godt uansett hvor dårlig det er, så jeg regner med at det skal gå bra.

I mitt påskeegg har jeg plukket med meg mye annet godt også, bl.a. Bordeaux-vinene Ch. Pontet Canet 2007 og Ch. Sociando-Mallet 1996, burgunderen Sérafin Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2008, Erasmo 2005 fra Chile, billig-cabernet Castillo di Molina også fra Chile og Langmann Schilcher Klassik, Østerrikes syrerike rosé i 2011-drakt. Sistnevnte tror jeg faktisk skal gå i glasset nå straks. Jeg må jo  feire at jeg er i gang igjen.

Minner også om at du kan like I Glasset på Facebook. Der planlegger jeg å dele smått og stort fra vinens verden og litt småsnadder fra mine glass. Klikk på like øverst til høyre på denne siden så sees vi der!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar