torsdag 10. februar 2011

Halvgrove scones med rosiner



Dette er en favorittoppskrift jeg bruker ofte. Den er opprinnelig hentet fra en serie samlekort som jeg tror heter Hjemmebakt! som antakelig ble samlet sammen på begynnelsen av 90-tallet. Nå sitter oppskriften i hodet.


Utrolig lett, utrolig raskt og utrolig godt.   ...og litt sunt. Kan man ønske seg mer?

Rosinscones
1 dl kruskakli
7 dl hvetemel (her kan gjerne halvparten av melet byttes ut med grovmalt hvete hvis du ønsker en grovere versjon)
5 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts sukker
100 gram smør
4 dl melk
ca 1 dl rosiner

Kli og mel blandes. Mykt smør i terninger tilsettes melblandingen og smuldres med fingrene, evnt. i foodprossessor. Tilsett salt, sukker (kan sløyfes), bakepulver (ja, jeg vet det hørse mye ut med 5 ts, men slik er det) og rosiner. Rør det raskt og greit sammen med kald melk. Deigen skal være litt klissete. Bruker du foodprossessor passer du på at deigen ikke kjøres for lenge, da blir sconsene seige.

Fordel deigen i 12 muffinsformer. Jeg bruker eget "muffinsbrett" med 12 hull. Det anbefales.
Stekes i ca 20 minutter i varmluftsovn på 200 grader.

Sconsene spises som de er, eller serveres med ost og syltetøy. De er aller best nystekte, men ungene vil gjerne ha med et par som nistemat på skolen dagen etter. Kan også fryses.




1 kommentar:

  1. Scones er en favoritt, med litt mere smak og tyngde enn vanlige norske boller.

    SvarSlett