søndag 3. januar 2010

Pizzaboller - topp turmat


Når man er på tur er stunden da man inntar nista et av de desiderte høydepunktene. Det er så lett å slenge ei pakke pølser i sekken, men akk, så kjedelig i lengden. Ett av mine nyttårsforsetter er derfor å utforske spennende turmat. Jeg var mye flinkere til det før, og har nå tenkt å ta opp igjen interessen. Først ut er mine pizzaboller. Dette er en ganske stor oppskrift som gir ca. 50 boller. De kan gjerne fryses, tiner raskt, og ungene elsker dem

Pizzaboller

200 gram meierismør
1 1/2 pakke fersk gjær
9 dl melk
1,3 kg mel
1-2 ts salt

Fyll:
Ketchup
2 pakker (400 g) smårettskinke
2 pakker (600 g) revet pizzaost

Smør smeltes og melken varmes til fingervarmt. Gjæren røres ut i litt av væsken. Mel og salt has i en stor bolle og væsken røres i. Deigen skal være ganske løs og noe klissete. Settes på et lunt sted til heving i ca 1 time.

Så kommer man til den mest sølete delen av bakinga, kjevling av klissete deig. Utgangspunktet for denne oppskriften er en rundstykkeoppskrift fra et tupperware-party min mor var på i oldtiden. Det er derfor en stor fordel om man har et glatt bakeunderlag og et tupperware-kjevle av den typen som fylles med varmt vann til utbakingen.

Deigen deles i fire og kjevles ut på deigunderlaget (ca 20 x 40 cm). Smøres med ketchup, strø med skinke og ost. Kjøttdeig funker godt det også. Pass på at det ikke er for mye fyll, da blir det vanskelig å rulle sammen. For det er nemlig neste punkt på programmet, rulling av klissete deig. Jeg bruker to slikkepotter og bretter/ruller deigen sammen. Skjæres så i skiver med en melet kniv og legges på stekeplate med bakepapir. Stekes på 225 grader i ca 10-15 minutter. Jeg bruker varmluft og steker 2-3 brett i slengen.
De smaker kjempegodt når de er nystekte, så pass på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar