tirsdag 4. august 2009

Karaffel fra IKEA

En runde på Ikea kan være en prøvelse for de fleste, men av og til plukker man opp noe nyttig på runden. Og da mener jeg noe som virkelig er nyttig. Ikke noe som man tror er nyttig, men som havner i skuffen sammen med alt det andre man har kjøpt før i den tro at det er uunnværlig. I går fant jeg en karaffel til 129 kroner. Den fikk bli med hjem. To eksemplarer fikk være med faktisk. For en god karaffel er alltid nyttig å ha, enten den skal brukes til blindprøving, lufting eller til gamle viner. Jeg er en karaffeltilhenger.
Soda heter karaffelen. (Undres på hvorfor? Er det noen som har soda på karaffel? Finnes soda egentlig lenger?) Den er pent utformet i glass som ikke veier noenting, med stor bunn og smal hals. Kommer med praktisk trakt og sil for den som ikke kan dekantere med stødig hånd. Nyttig hvis du har en smuldrete kork som ikke skal være med i glasset. Verdt en anbefaling synes nå jeg selv om jeg ikke har prøvd den med vin ennå. Skulle den ikke virke får jeg dementere siden.

3 kommentarer:

 1. Hei

  Takk for tipset! Den må jeg nok kjøpe.

  MVH
  Dag Ola

  SvarSlett
 2. Ja, Grans bryggeri lager Club soda. Må alltid ha noen flasker av det i kjøleskapet.

  SvarSlett
 3. Takk for tips. Fikk meg til å orke en tur til IKEA...

  SvarSlett