mandag 2. februar 2009

Roussillon Dessert Trophy 2009

Formiddagen besto av muscat og terroir-konferanse på fransk. Dessverre strekker ikke mine franskkunnskaper seg langt nok til at jeg fikk fullstendig utbytte av dette foredraget og den påfølgende diskusjonen. Smakingen etterpå derimot, var mer meg. 6 muscat-viner, (2 muscat d'Alexandrie og 4 muscat de petit grains) fra forskjellige terroir skulle smakes. Jeg må si at jeg finner muscat petit grain dyrket på høyereliggende vinmarker betydelig mer elegante og friskere enn de som dyrkes på havnivå. Jeg synes mange av vinene på denne messa sliter med syreinnholdet (for lavt), og først når det elementet er på plass får jeg til å analysere mer inngående.

Men dagen i dag er spennede på andre måter. I dag er det nemlig finale i Roussillon Dessert Trophy 2009. Skandinavia, rettere sagt Danmark er representert ved kokk Michael Munk fra restaurant MR i København, og sommelier Mette Derdau fra Geranium i samme by. De laget en fantastisk dessert som var både nyskapende, lekkert utformet og som passet knallbra med vinen. Etter å ha smakt på alle seks dessertene i finalen er jeg ikke tvil om hvem som utmerket seg. Men det er ikke jeg som er dommer. Avgjørelsen kommer i kveld og jeg er vanvittig spent på hvem som vinner. Krysser fingrene for Danmark! I Glasset kommer tilbake med mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar