søndag 28. september 2008

Hjemme igjen


Det ble ikke så mye å rapportere fra Portugal. Ikke fordi det ikke skjedde noe, eller at alt var uinteressant. Men tidsskjemaet tillot ikke noe mye krumspring, og var det et ledig øyeblikk så kan du banne på at det ikke var mulig å komme på nett.

Nå er det noen dager hjemme før det bærer avsted til Portugal igjen. Til Dourodalen denne gangen. I mellomtiden er det flere viner som skal prøves, barna maser og blir kjeftet på selv om det ikke er det jeg har lyst til å gjøre de få dagene jeg har hjemme. I morgen står italienske musserende på programmet. Det er seks viner som skal testet. Ikveld er det bare avslappning. Med kaffe og Cognac. Hine Rare Fine Champagne VSOP- fruktig og elegant cognac, med lang ettersmak og avdempet spritkarakter. Meget god.

lørdag 20. september 2008

Endelig på nett

I dag har jeg den glede av å ønske meg selv velkommen som blogger. Jeg starter på en lørdag. En dag som er travel fordi uka nesten er slutt. I morgen skal jeg til Portugal. Det er Vinho Verde som står på programmet, og hvis jeg finner tilkoblingsmuligheter er dette en gylden anledning til å komme igang med bloggingen.

For å rapportere om tingenes tilstand akkurat nå så er september en hektisk måned. På vinfronten vil det si mange nye viner og mye reising. I Europa har det vært ferie i august, og alle de vinøse organisasjoner ønsker å vise seg fram i september. Det er herlig slitsomt med alle vinprøvinger i denne høstmåneden.

På landbruksfronten er det også travelt. Alt skal i hus. Avlinger, dyr, redskap. Våre kyr har nå vært hjemme fra fellesbeitet i to uker. Her hjemme beiter de fortsatt ute, for det er mye ettervekst på enga. Det skal forresten bli spennende å melke ikveld, for jeg skal prøve en ny oksygenmaske. Det håper jeg skal hjelpe på min fjøs-allergi. Jeg gir aldri opp kua.

Hjortjakta er i gang. Jeg har foreløpig kun vært ute en tur, uten å se et eneste dyr. Håper å få kommet meg mer ut når elgjakta starter neste uke.